Over ons
JK pedagoog is een ervaren jeugd en gezins-professional die al jarenlang ervaring heeft met social work binnen verschillende instanties als ambulant case manager. Waarbij gehandeld wordt volgens de contextuele systeemtheorie. Ook werken wij in multi- probleemgezinnen met zware ggz problematiek. Begeleiden cliënten met dubbel en trippeldiagnose in de beschermende (zelfstandig) wonen sfeer.
Wij observeren, handelen, luisteren en dienen. Hierdoor wordt verandering en empowerment gegarandeerd. Daarnaast brengen wij de nodige rust met ons mee en zijn wij een toegankelijke onderneming. Waardoor er snel een vertrouwensband kan worden opgebouwd. Wij weten de veiligheid voor ons zelf en anderen goed in te schatten en te bewaken. Wij grijpen in en nemen de nodige maatregelen wanneer de situatie daarom vraagt. Wij hebben een rots vast geloof en in stormen weten wij de onpartijdige rust en liefde te bewaren!
JK pedagoog is begonnen om vanuit onze eigen visie en missie te gaan ondernemen. Het helpen en ondersteunen waar mensen een zorgvraag hebben die beantwoord moet worden. Kijk ook even bij het kopje missie en visie voor meer informatie. Neem gerust contact op bij belangstelling of vragen.
“mens voor mens, verandering zonder te veranderen”.
Marieke Kooistra
Marieke is administratief en ondersteund aanwezig om hulp te bieden waar dit nodig is. Een pilaar in het huis, Marieke is ervaren in het organiseren en initiëren van verschillende onderdelen van zorg. Ze ondersteund bij gesprekken, voert overleg komt met oplossingen en ideeën.
Jelmer Kooistra
Jelmer is een ervaren jeugd en gezins-professional die al jarenlang ervaring heeft met social work binnen verschillende instanties als ambulant case manager. Waarbij gehandeld wordt volgens de contextuele systeemtheorie. Ook heeft hij gewerkt in multi- probleemgezinnen met zware ggz problematiek.
MISSIE & VISIE
MISSIE
De missie van JK pedagoog is zorg verlenen waarbij er verandering in de kwaliteit van leven wordt bewerkstelligd zonder dat de cliënt hoeft te veranderen.
VISIE
“Mens voor Mens ‘Verandering zonder te veranderen” .
Dit is de slogan die wij als zorgonderneming gebruiken. Deze slogan komt voort uit de visie die wij uitdragen als professionals. Deze visie is ontstaan nadat Jelmer als pedagoog afgestudeerd is in veranderkundigheid. Na jaren in het werkveld te hebben gestoeid met alle kennis, vaardigheden en ervaringen, is het gelukt een persoonlijke professionele stijl te ontwikkelen.
Tijdens onze ontwikkelingen in visie en houding naar cliënten hebben wij door de jaren heen ervaren dat verandering gedragen wordt door de cliënt systemen. Door met het juiste perspectief naar de cliënt en zijn systeem te kijken, lukt het om bij cliënt aan te sluiten. En te onderzoeken welke benodigdheden (gereedschap) cliënt nodig heeft om zich gelukkig te voelen en maatschappelijk te participeren. Veel van de problematiek komt voort uit het systeem waarin cliënt is vast gelopen. Door dat er meerdere factoren aanwezig kunnen zijn die tot de zorgvraag hebben geleid, vinden wij het in eerste instantie belangrijk om aan te sluiten bij wat de cliënt ervaart, voelt en denkt. Wat hij of zij aangeeft nodig te zijn. Eerst wordt er een vertrouwensband opgebouwd. Daarna wordt er vanuit onze visie een bijdrage aan de kwaliteit van leven geboden aan de cliënt. DE kracht voor de oplossing ligt al in de client! Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het gedachte goed en filosofie van Iván Böszörményi-Nagy.
Zo zien wij de erkenning, als belangrijkste waarde. Daarna volgen de 1e levensbehoeften en aansluitend dat de basis veiligheid zichtbaar is in het leven van cliënt. Als laatste zijn de sociale contacten en zelfontplooiing aanwezig.
Een belangrijk uitgangspunt in onze visie is het gebruik van het systeemtheoretisch model, waarbij oplossingsgerichte interventies ingezet wordt om oplossingen vanuit de cliënt geformuleerd te kunnen krijgen.
Eigen regie van cliënten zorgt er voor dat cliënten zelf beslissen over de ondersteuning die nodig is. Dit wordt gewaarborgd door dat het zorgplan vanuit de client geformuleerd wordt. En doelen gezamenlijk of zelfstandig geformuleerd zijn. Wel wordt hierbij rekening gehouden met het stuk regie wat de client zelf moeilijk vindt om te nemen. Door de eventuele problemen op geestelijk, lichamelijk, sociaal en psychisch functioneren. Door goede gesprekken te voeren over wat de cliënt moeilijk vindt op de verschillende levensgebieden. Lukt het wel om daaruit samen een mooie doelen te formuleren.
plaatsen.